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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
23/10/2012 |
Data da última atualização: |
23/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CUQUEL, F. L.; OLIVEIRA, C. F. S. de; LAVORANTI, O. J. |
Afiliação: |
Francine Lorena Cuquel, UFPR; Charla Fátima Spezzatto de Oliveira, UFPR; OSMIR JOSE LAVORANTI, CNPF. |
Título: |
Sensory profile of eleven peach cultivars. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 70-75, jan./mar. 2012. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The goal of this study was to evaluate the sensory profile of eleven peach cultivars grown in an experimental orchard located in the city of Lapa (PR, Brazil) in two seasons. The peach cultivars analyzed were Aurora I, Chimarrita, Chiripá, Coral, Eldorado, Granada, Leonense, Maciel, Marli, Premier, and Vanguarda. The sensory analysis was performed by previously trained panelists; 20 of them in the first season and 10 in the second season. The sensory evaluation was performed using Quantitative Descriptive Analysis, in which the following attributes were measured: appearance, aroma, flesh color, flesh firmness, flavor, and juiciness. The results showed preference for sweet, soft, and juicy fruits. Chimarrita, Chiripá, and Coral fruits showed better sensorial performance than the other peach cultivars. It was also verified that the analysis of the attributes aroma, flesh firmness, and flavor is enough for performing the sensory profile of peach fruits for in natura consumption. |
Palavras-Chave: |
Fruta de caroço; Prunuspersicae; Teste hedônico. |
Thesagro: |
Pêssego; Pós-Colheita. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68580/1/2012SensoryPeach.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
03/09/2007 |
Data da última atualização: |
30/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
LANG, C. R.; MORAES, A. de; PELISSARI, A.; CARVALHO, P. C. de F.; OLIVEIRA, E. B. de; MEDRADO, R. D. |
Afiliação: |
Claudete Reisdorfer Lang Professora convidada UFPR; Anibal de Moraes, UFPR; Adelino Pelissari, UFPR; Paulo César de Faccio Carvalho, UFRGS; Edilson Batista de Oliveira, Embrapa Florestas; Renata Dantas Medrado, Mestranda UFPR. |
Título: |
Atributos químicos do solo na integração lavoura-pecuária em Ponta Grossa - PR - Brasil. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA, 2007, Curitiba. Simpósio... [Curitiba]: UFPR; [S.l.]: UFRGS; [S.l.]: Ohio State University, 2007. |
Páginas: |
4 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Adubação nitrogenada; Integração lavoura - pecuária. |
Thesagro: |
Pastagem. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120132/1/digitalizar0020.pdf
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Marc: |
LEADER 00765nam a2200205 a 4500 001 1313355 005 2015-03-30 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLANG, C. R. 245 $aAtributos químicos do solo na integração lavoura-pecuária em Ponta Grossa - PR - Brasil.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA, 2007, Curitiba. Simpósio... [Curitiba]: UFPR; [S.l.]: UFRGS; [S.l.]: Ohio State University$c2007 300 $a4 p.$c1 CD-ROM. 650 $aPastagem 653 $aAdubação nitrogenada 653 $aIntegração lavoura - pecuária 700 1 $aMORAES, A. de 700 1 $aPELISSARI, A. 700 1 $aCARVALHO, P. C. de F. 700 1 $aOLIVEIRA, E. B. de 700 1 $aMEDRADO, R. D.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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